Κριτική επιτροπή 6ου Φεστιβάλ

Καλλιτεχνικός Διευθυντής

 

Κουφονίκος Γιάννης

 Σπούδασε κινηματογράφο στο πανεπιστήμιο του Sheffield και Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών Εικόνας και Ήχου στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο.

Έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης και μοντέρ σε ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικές ταινίες και διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα.

Είναι καθηγητής στο Edje Hill University U.K.

MSc. Technologies of Information and Communication of Sound and Image Processing for Education and Media Production, 2009

Κριτική Επιτροπή

Πρόεδρος – Κορρές Κώστας

 

Ο Κώστας Κορρές είναι Πολιτιστικός Διαχειριστής και Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του “Νεανικού Πλάνου”, ιδρυτικό φορέα οργάνωσης του “Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους”.

Έχει πτυχίο με “Σπουδών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό” και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην “Εκπαίδευση με νέες τεχνολογίες” στην Ελλάδα, ενώ έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο “Institute for Art Theories and Media Studies” στο ELTE University στην Ουγγαρία, και είναι Υπ. Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Παράλληλα διαθέτει επαγγελματική εμπειρία στη μη τυπική εκπαίδευση και στην πολιτιστική διαχείριση, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες (Πορτογαλία και Γερμανία), ιδίως στην κινηματογραφική και την ιστορική εκπαίδευση. Το 2016 μέσω της υποτροφίας πολιτιστικής διαχείρισης “START-Create Cultural Change” από το Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης μετεκπαιδεύτηκε στην Γερμανία, και δημιούργησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ani-Mate & Meet the Other” για παιδιά προσφύγων σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Μυστακίδης Δημήτρης

 

 

  • Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 1970.
  • Έχει σπουδάσει θεωρητικά στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης.
  • Επαγγελματικά ασχολείται με την μουσική από το 1986.
  • Διδάσκει λαϊκή κιθάρα, λαούτο και μουσικά σύνολα στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από το 2001
  • Έχει εκδώσει 2 βιβλία. Το πρώτο είναι μια μέθοδος εκμάθησης για το λαούτο και το δεύτερο επίσης μέθοδος εκμάθησης για την λαϊκή κιθάρα.
  • Η προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνει «τα 16 ρεμπέτικα με κιθάρα» (music corner 2006) τις «Αψιλίες» (πριγκηπέσα 2009) το «ψιθυρίζοντας το ρεμπέτικο» (πριγκηπέσα 2012) το «Εσπεράντο» (Fishbowl 2016) το «AMERIKA» (Fishbowl 2017) και το «Εδώ κι εκεί» (Fishbowl 2019)

Τζιώνα Αλεξία

 

Η Αλεξία Τζιώνα είναι δημοσιογράφος και εργάζεται ως υπεύθυνη επικοινωνίας στην προθερμοκοιτίδα του OK!Thess. Ως δημοσιογράφος έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην ΕΡΤ3 και στο «Πρακτορείο FM», το ραδιόφωνο του Αθηναϊκού & Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων αλλά και ως υπεύθυνη επικοινωνίας & περιεχομένου social media σε διάφορες εταιρείες και οργανισμούς. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην «Παραγωγή Ντοκιμαντέρ» από το Salford University και στη «Δημοσιογραφία και τα Nέα Μέσα» από το Α.Π.Θ. Αγαπάει να βλέπει ταινίες και ντοκιμαντέρ ενώ έχει συμμετάσχει στο «Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ» Θεσσαλονίκης με δύο παραγωγές που είχε κάνει για την ΕΡΤ3.

Πάττυ Παπαδήμου

 

Η Πάττυ Παπαδήμου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι δασκάλα, πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλώρινας καθώς και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., από τα οποία αποφοίτησε με άριστα. Είναι διπλωματούχος της διετούς μετεκπαίδευσης του Διδασκαλείου Γενικής Αγωγής του Α.Π.Θ. και μεταπτυχιακή διπλωματούχος των Παιδαγωγικών Επιστημών της Αγωγής στον τομέα της «Ψυχοπαιδαγωγικής της Ένταξης» του Τ.Ε.Π.Α.Ε. του Α.Π.Θ. Άρχισε να εργάζεται στη δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 1987, αρχικά ως μουσικός, λόγω των μουσικών της σπουδών, ενώ διορίστηκε ως δασκάλα το 1996. Έχει οργανώσει προγράμματα αναλφαβητισμού σε συνεργασία με τους δήμους και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ημαθίας με εθελοντική προσφορά για την καταπολέμηση του προβλήματος στις μειονότητες της περιοχής.

Έχει υλοποιήσει πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα Αγωγής Υγείας καθώς και πολιτιστικά προγράμματα φιλαναγνωσίας. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας με το ρόλο του συντονιστή επισκέψεων των συγγραφέων στα σχολεία της περιοχής, στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας και είναι ιδρυτικό μέλος της λέσχης ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Εισηγήθηκε ως επιμορφώτρια σε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, για το μάθημα της γλώσσας και της μουσικής καθώς και σε πολλές επιστημονικές ημερίδες. Συνεργάστηκε με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) συμμετέχοντας, ως εμψυχώτρια στα εργαστήρια της, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (σχολεία απόδημου ελληνισμού). Το 2012 τιμήθηκε με το βραβείο του Ελληνικού Τμήματος της ΙBBY «Στον Έλληνα Δάσκαλο».

Επί σειρά ετών διατηρούσε τη δική της στήλη, «Παραμυθένιες Βόλτες», στο ένθετο «Ο Μαγικός Κόσμος του Παιδικού Βιβλίου» της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Η Φωνή της Κω-Kosvoice», που είναι αφιερωμένο στο παιδικό/εφηβικό λογοτεχνικό βιβλίο. Επίσης, διδάσκει στο Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών (Κ.Π.Ε.Π.), ενώ παράλληλα είναι η συντονίστρια των τμημάτων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Owen Evans

 

Ο Owen Evans είναι Καθηγητής Κινηματογράφου στο Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο πανεπιστήμιο Edge Hill, διδάσκοντας στο παρελθόν Γερμανικά στο Πανεπιστήμιο Bangor και Γερμανικά Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο Swansea. Έχει δημοσιεύσεις, μεταξύ άλλων, στη λογοτεχνία της Γερμανίας και τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο.
Τα άρθρα του περιλαμβάνουν μελέτες της ζωής των άλλων, της Sophie Scholl: Οι τελευταίες μέρες, του Kontroll, του έργου του Humphrey Jennings και του κινηματογράφου του Fatih Akin για τον διαπολιτισμικό διάλογο. Είναι συνιδρυτής των διεθνών περιοδικών Studies in European Cinema (Taylor & Francis) και της Εφημερίδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Πολιτισμού (Intellect), και συνιδρυτής του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Έρευνας για το Κινηματογράφο (ECRF).

Παράλληλα με το συνεχόμενο ενδιαφέρον του για τον διαπολιτισμικό διάλογο στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, η σημερινή του έρευνα περιλαμβάνει επίσης εξερευνήσεις στον τομέα των τεχνών, της υγείας και της ευημερίας και μόλις δημοσίευσε (με τον Tristi Brownett) τον ρόλο των φεστιβάλ κοινοτικών τεχνών ως χώρων ευημερίας και συνοχής της κοινότητας.